Menu
Free Pack
Buy Now

Een zalige zaterdag in Lokeren, volg je mee?

5 maart 2020

Een dag uit het leven gegrepen in Lokeren. Hoe loopt dat? Is het een levendige stad, met veel groen? Is er een groot cultuuraanbod, leuke eettentjes? Ontdek het door een dag te volgen in de schoenen van een Lokeraar.

Good morning, Lokeren!

De wekker gaat: opstaan! Klaar voor een voormiddag in Lokeren? Als gemotiveerde Lokeraar begint de dag vol energie door een eindje te gaan joggen. In het Hoedhaarpark: de groene long midden in Lokeren, waar woonconcept Belvedère van Van Roey Vastgoed middenin ligt. Of liever gaan lopen in de Molsbroek? Dit is een natuurgebied vlak naast Lokeren: een moerasgebied met een verrassend grote biodiversiteit.

Molsbroek

Onderweg naar huis: even stoppen bij de warme bakker en de keurslager. In Lokeren is er altijd een bakker of slager in de buurt: te voet of met de fiets ben je er zo.

Na het ontbijt wordt er afgesproken in een gezellige koffiebar in de stad. Even bijpraten met een vriendin die je lang niet gezien hebt in een leuk interieur met een heerlijke koffiegeur. De ideale omgeving voor een goed gesprek.

Tijd voor lunch

Terwijl je wandelt over de Grote Markt kies je een gezellige bistro uit voor een middaghapje. Keuze uit Italiaans, sushi of gewoon Vlaamse kost. Terwijl je op het terras van je eten geniet, zie je de mensen gezellig voorbij wandelen. De zon schijnt en verwarmt je gezicht. Echt genieten, dit.

Je beseft dat je eigenlijk het fijne niet weet over de geschiedenis van Lokeren. Een bezoekje aan het - gratis - stadsmuseum is aangeraden. Met objecten, film en foto ontdek je hier dat deze stad ooit het centrum voor de hoedenindustrie was. Chapeau, Lokeren!

Tijd om even langs de supermarkt te gaan. Je moet wat lekkers in huis halen. Perfect met de fiets te doen. In de namiddag krijg je namelijk bezoek over de vloer. Een lokaal fruitsap van Verhofstede en een toastje met geitenkaas van ‘t Eikenhof. En voor de zoetekauwen: snoepjes van Trefin. Zo geniet iedereen van heerlijke lokale producten.

In de late namiddag komt het bezoek aan. Blij weerzien op het terras van je appartement in Belvedère. Samen genieten van de streekproducten, terwijl beneden de kinderen samen in het Hoedhaarpark ravotten. Vanop je terras hier heb je een perfect zicht op hen én het groen.

Terras parkappartementen

Tijdens het gesprek met je gasten komen de Lokerse Feesten aan bod. Elk jaar komen wereldartiesten schitteren op de Grote Kaai. Zo passeerden artiesten als Neil Young, 50 Cent,  Snoop Dogg en The Cure hier de revue.

Leven in Lokeren betekent dus vooral genieten. Van elkaar, het goede eten, de muziek. Het is wonen met alles in de buurt, en toch volop in het groen.

Werd jij al helemaal warm van zo’n zalige zaterdag in Lokeren? Wij streven steeds naar de perfecte locatie voor onze projecten. 

Ontdek een project in jouw buurt

 

Blijf op de hoogte