Menu
Free Pack
Buy Now

Wat is een meegroeiwoning?

22 november 2021

Een innovatief woonconcept 

Een meegroeiwoning is een flexibel woonconcept dat je op termijn makkelijk kan uitbreiden. Het achterliggend idee is dat wonen voor bepaalde mensen terug wat haalbaarder kan worden. Het opzet is dan ook om klein te beginnen en later bij te bouwen. De meegroeiwoning groeit met andere woorden mee met jouw behoeften, financiële situatie en gezinssamenstelling. Wil je meer weten over deze vooruitstrevende woonoplossing? Ontdek er alles over in onderstaande blogpost.

Een woning die meegroeit op jouw tempo

Als startend koppel heb je misschien nog niet de financiële middelen om meteen een groot huis te kopen. Met een meegroeiwoning kan je echter ook later een verdieping toevoegen. Ideaal wanneer je pas binnen een paar jaar aan kinderen zou beginnen! Of misschien heb je wel plannen om ooit een praktijkruimte aan te bouwen. Een meegroeiwoning kan ook interessant zijn als je ouders op termijn bij je zouden intrekken. Deze laatste toepassing staat vooral bekend als de kangoeroewoning. Een meegroeiwoning is dus een innovatieve woonoplossing die een antwoord biedt op je financiële mogelijkheden maar ook op je persoonlijke of professionele noden doorheen de tijd.

De magie van een meegroeiwoning

De grote meerwaarde van een meegroeiwoning is dat je alle woonfuncties kan uitbreiden en verplaatsen zonder structurele interne verbouwingen. Bij deze casco structuur vormt immers enkel de buitengevel een dragende constructie. Dit creëert een open loft gevoel waardoor je kan gaan werken met flexibele wanden. Zo maak je van één kamer makkelijk twee kamers. De technieken in een meegroeiwoning zijn bovendien ook slim ontworpen. Stel: je kinderen zijn het huis uit en hun slaapkamer wordt een bureauruimte. Het doordacht techniekenconcept maakt dat de temperatuurregeling en ventilatie het toelaten om verschillende invullingen te geven aan de ruimtes in je woning. In een meegroeiwoning wordt dus volop ingezet op de mogelijkheid tot het aanpassen van de beschikbare woonruimtes aan het gewenste gebruik doorheen de tijd.

Vaarwel administratieve rompslomp

Doordat er al van bij de ontwerpfase rekening wordt gehouden met veranderende levensomstandigheden, kan een meegroeiwoning mee evolueren zonder al te grote aanpassingen. Zo blijven de sloop- en verbouwkosten beperkt tot de potentiële uitbreiding van de woning of tot gerichte interieur aanpassingen. Bovendien heb je weinig administratieve rompslomp omdat je al een bouwvergunning hebt voor toekomstige uitbreidingswerken. Stel dat je in 2021 een vergunning bekomt, dan kan je een etage toevoegen zonder bijkomende bouwvergunning wanneer de werken starten voor 2026.

964-002-cam E2 900x600

Ook bij Van Roey Vastgoed hebben we dit vooruitstrevend concept van modulair wonen al geïntegreerd in ons aanbod. Met de meegroeiwoningen bij Hof ter Dorpe heb je tal van opties om jouw woondroom aan te passen, helemaal op maat van jouw financiële mogelijkheden en gezinssituatie.

Ontdek Hof ter Dorpe

Blijf op de hoogte