Menu
Free Pack
Buy Now

Vind de woning die bij je past

8 september 2021

Nieuwbouw of renovatieproject? Een groot huis op het platteland of een appartement met een centrale ligging? Wie op huizenjacht gaat, stelt best op voorhand een duidelijk verlanglijstje op. Zo kan je gericht op zoek naar een woning die echt bij je past. Van Roey Vastgoed zet alvast de belangrijkste criteria op een rij.

Je gezinssituatie

Zowel bij nieuwbouw als bij bestaand vastgoed is je gezinssituatie doorslaggevend. Koop je alleen of met twee? Met of zonder kinderen? Ben je een starter of op pensioen? Zo kan je immers bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt. Denk hierbij niet alleen aan het aantal slaapkamers, maar ook aan de gemeenschappelijke ruimtes en de mogelijkheid om naar buiten te gaan. 

VanRoeyVastgoed_Lokeren_ (2)

Het type woning

Nieuwbouw of bestaand vastgoed? Huis of appartement? Bedenk welk type woning het beste aansluit bij jouw wensen. Een huis biedt vaak meer ruimte dan een (nieuwbouw)appartement. Bovendien vormt een huis met grote tuin een enorme meerwaarde voor gezinnen met jonge kinderen. Kanttekening hierbij is het extra onderhoud en het trappenlopen. Nog een belangrijke afweging die je moet maken: ga je voor nieuwbouw of voor een bestaand pand? Wil je een gloednieuwe, afgewerkte woning of ben je eerder op zoek naar de charme van een oud herenhuis? Als je graag de handen uit de mouwen steekt, dan is een renovatieproject ongetwijfeld iets voor jou. Ben je minder handig? Dan weegt de uitdaging van een grootscheepse renovatie wellicht niet op tegen de voordelen van een nieuwbouw.

De ligging

Locatie, locatie, locatie. De ideale ligging van een woning of nieuwbouwappartement staat vaak bovenaan het verlanglijstje van huizenjagers. Stel jezelf de vraag of jij een plattelandsmens bent of eerder houdt van een centrale ligging met alle voorzieningen op wandelafstand. Hou bij het bepalen van de ideale ligging ook rekening met je frequente verplaatsingen naar het werk of vrijetijdsactiviteiten.

Je budget

Last but not least: het prijskaartje van je droomwoning! Breng in kaart hoeveel budget je kan spenderen. Uiteraard dien je dit op voorhand te bespreken met een financieel expert bij de bank. Let wel dat de prijs voor nieuwbouw op het eerste zicht vaak hoger lijkt dan voor bestaand vastgoed. Als je het kostenplaatje echter op lange termijn bekijkt, blijkt een nieuwbouwproject vaak interessanter omdat je geen aanpassingswerken meer hoeft te doen. Gaat je voorkeur effectief naar nieuwbouw? Hou er dan wel rekening mee dat de kosten voor nieuwbouw anders berekend worden dan voor bestaand vastgoed.

Om de zoektocht naar je ideale woning vlot te laten verlopen, stel je best een gedetailleerde wensenlijst op punt. De belangrijkste elementen zijn je gezinssituatie, type woning, ligging en budget. Benieuwd of wij alle vereisten van je droomwoning kunnen invullen?

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte