Menu
Free Pack
Buy Now

Vastgoed als investering: waar moet je concreet op letten?

26 juni 2020

Voor investeerders is en blijft vastgoed een goede keuze, zeker in vergelijking met de volatiliteit van aandelen. Maar dan komt het erop aan om nu, zoals steeds, aandacht te hebben voor parameters als locatie en de toekomstgerichtheid van het pand. Zo zijn huurwoningen en -appartementen op centrumlocaties nog steeds een duurzame langetermijninvestering.

"Locatie, locatie, locatie!"

Een veelgehoorde uitspraak in vastgoedkringen, die niet uit de lucht is gegrepen. Het enige wat je niet aan een eigendom kunt wijzigen, is de locatie ervan. Muren kunnen eruit, een nieuwe keuken kan geïnstalleerd worden en die gevel kan men onder handen nemen. Maar de plek waar het appartement of de woning zich bevindt, daar valt niets aan te veranderen. Het zal je dus niet verbazen dat makkelijk bereikbare woonsten, dichtbij of middenin een stads- of dorpscentrum makkelijker verhuurd worden dan afgelegen woningen.

“Van Roey Vastgoed ontwikkelt enkel nog projecten in kernen van steden en gemeenten. Huurders vinden hier dus hun ideale thuis. Met zowel openbaar vervoer, voldoende voorzieningen en groen in de buurt organiseer je jouw dagdagelijkse leven met de fiets en te voet”, benadrukt Bert Grugeon van Van Roey Vastgoed.

VanRoeyVastgoed_Halle_928 (42)-1

Hoe future proof is de woning?

Een bijkomende factor die bepalend is voor het succes van een vastgoedinvestering: de toekomstgerichtheid van de woning. Als een pand future proof is, op onder meer energetisch vlak, dan biedt dit enkel voordelen voor de potentiële koper én de huurder. Niet alleen betekent dit dat een investeerder in de meeste gevallen gevrijwaard is van extra investeringen in de eerste 15 jaar. De kosten, denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse energiefactuur, liggen ook beduidend lager dan bij een oudere, niet-toekomstbestendige woning.

“Het is niet ondenkbaar dat de overheid verouderd vastgoed in de toekomst fiscaal zal afstraffen. Globaal genomen: wanneer nieuw vastgoed in de nabijheid ligt van openbaar vervoer en fossielvrij verwarming kan opwekken, dan heb je te maken met future proof vastgoed. Kopers zijn hier ook heel hard mee bezig. Ze zoeken niet specifiek een nieuwbouwappartement, wel een woning die klaar is voor de toekomst”, klinkt het bij Bert Grugeon van Van Roey Vastgoed.

Benieuwd naar de centraal gelegen én future proof projecten van Van Roey Vastgoed?

Bekijk ons volledige aanbod

Blijf op de hoogte