Menu
Free Pack
Buy Now

6 voordelen van wonen in Nobile Puurs: een klassevolle wooncompositie met een groen hart

2 september 2022

Nobile laat de ritmiek van een bruisende dorpskern en de rust van de natuur samensmelten tot een perfecte symfonie. Een divers ensemble van woningen en appartementen hult zich hier rondom een sfeervolle binnentuin. Maar dit architecturaal pareltje heeft nog veel meer troeven...

1) Centrumlocatie in het landelijke Puurs

De centrale ligging van dit woonproject aan de rand van de gemeente laat je meteen proeven van de bruisende sfeer in Puurs. Nobile ligt niet enkel naast de kerk maar ook aan het cultureel centrum, de sporthal en aan het nieuwe gemeentehuis. Je vindt alle essentiële voorzieningen zoals een supermarkt of bakker achter je hoek. Het treinstation bevindt zich op wandelafstand en je kan zelfs je (klein)kinderen te voet naar school brengen. Bovendien heb je vanuit Puurs ook een vlotte verbinding naar omliggende steden.

2) Groene oase

Cam-013_1200x800-2De collectieve tuin is het centrale pronkstuk van Nobile. Het vormt het perfecte decor voor een zomerse picknick met vrienden of een babbel met je buren. Dit binnengebied met zijn rijke vegetatie beschikt zelfs over een prachtige serre die wordt ingericht als een tuinpaviljoen. Uiteraard kan je ook in alle rust genieten van het weelderig groen in je eigen private buitenruimte. Door de aanleg en beplanting heb je een duidelijke overgang tussen de gemeenschappelijke tuin en de privacy van je woning.

De natuurlijke rijkdom reikt trouwens verder dan het woonproject. In het karakteristieke valleilandschap, dat de gemeente Puurs-Sint-Amands omarmt, vind je zowel een bosrijke omgeving, uitgestrekte weilanden als fantastische uitzichten op het water vanop de dijk.

3) Slimme mobiliteit

Nobile focust op groene mobiliteit. Zo woon je aan een autovrije, private zone waardoor het een rustige en veilige plek is. Een aanzienlijke ruimte wordt vrij gemaakt voor bovengrondse fietsenstallingen waardoor je snel en makkelijk aan je fiets kan. Je wagen parkeren kan in de ondergrondse garage met private staanplaatsen. Hier bestaat ook de mogelijkheid om laadpunten te voorzien indien je beschikt over een eigen elektrische auto. Tenslotte kan je gebruik maken van elektrische deelwagens op de site.

4) Diverse woontypes: voor elk gezin de ideale woning

Nobile bestaat uit 9 verschillende, karakteristieke bouwvolumes. Naast de visuele identiteit van ieder gebouw, hebben de woonvolumes ook een specifieke typologie. Die brede waaier aan woontypes zoals een hoekappartement, kangoeroewoning, huis met tuin, doorzonappartement,... maakt dat Nobile voor elk (en elke gezinssamenstelling) wat wils heeft. Zowel alleenstaanden, ouderen en jonge gezinnen kunnen hier hun woondroom realiseren.

5) Harmonieuze architectuur met doordachte opstelling

Cam 001_1200x660De sterke architectuur synchroniseert perfect met de uitstraling van de gemeente. Geen gigantisch en onpersoonlijk bouwblok maar diverse woonvolumes met een eigen gezicht. Door materialen perfect op elkaar af te stemmen, vormt dit ensemble van woningen en appartementen een coherente compositie in zachte, aardse tonen.

Door de afwisseling in bouwhoogte en door hier en daar het perspectief te openen naar de collectieve tuin, krijgt het woonproject een moderne, frisse twist. De talrijke doorsteken en de oriëntatie van de gebouwen houden het geheel open, luchtig en eigentijds.

6) Duurzaamheid: regenwaterbuffering, zonnepanelen en warmtepompen

Nobile staat voor duurzaam wonen. Regenwaterbuffering, zonne-energie en individuele warmtepompen voor verwarming staan centraal binnen dit nieuwbouwproject. Door de plaatsing van vloerverwarming, zonnepanelen en een optimale oriëntatie van gebouwen, verbruik je hier een minimum aan energie. Al deze maatregelen hebben een positieve impact op het E-peil waardoor jouw woning bijna-energieneutraal (BEN) is. Zo bespaar je dus heel wat op je energierekening!

Meer weten?

Ontdek Nobile

 

Blijf op de hoogte