Menu
Free Pack
Buy Now

Modulair bouwen bezorgt je een levenslange woning

26 januari 2021

3 gouden maatstaven voor een modulaire woning

Wist je dat je jezelf heel wat kosten en zorgen bespaart door meteen voor een modulaire woning te kiezen? Aangezien dit flexibel woonconcept met jou meegroeit en makkelijk kan aangepast worden aan nieuwe noden, hoef je op je oude dag niet plots te verhuizen naar een woonzorgcentrum of serviceflat. En geef toe, willen we niet allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven? Met een modulaire woning kan dit. Die ‘oude dag’ lijkt misschien nog ver weg maar op vlak van wonen is vooruit durven kijken cruciaal. Wij denken alvast graag met je mee op lange termijn en lijsten de 3 belangrijkste voorwaarden op waaraan een modulaire woning moet voldoen.

Ouder worden is onvermijdelijk; op je leeftijd heb je nu eenmaal geen vat. Maar de gedachte dat je ooit zou moeten verhuizen naar een verzorgingstehuis, daar staan velen onder ons liever nog niet bij stil. Toch is het essentieel om nu al naar de toekomst te kijken. Zeker als je je vertrouwde leefomgeving niet graag wil achterlaten wanneer je bejaard of invalide bent. Door meteen te kiezen voor een modulaire woning, zorg je ervoor dat je langer zelfstandig in je eigen stekje kan blijven wonen. Met een modulair woonconcept vermijd je bovendien grote verbouwingskosten als er zaken aan je huis dienen aangepast te worden. Dit kan misschien nodig zijn wanneer je plots minder mobiel wordt.

 

P712_LGV NV_Zilverwit_AppE0-03_HR_20190315-1

De voordelen van een meegroeiwoning zijn overduidelijk maar hoe pakken wij het modulair bouwen concreet aan bij Van Roey Vastgoed? Bij het uitdenken en creëren van deze innovatieve constructies houden wij continu rekening met de veranderende behoeften die gepaard gaan met de verschillende levensfasen. Een modulaire woning is dan ook een flexibel woonconcept dat toegankelijk, veilig en comfortabel moet zijn voor iedereen, ongeacht de leeftijd of lichamelijke beperkingen. Hiermee hebben we meteen de 3 belangrijkste voorwaarden opgesomd waaraan een modulaire woning moet voldoen.

1) Toegankelijkheid

Het kan zijn dat je na een tijdje wat minder mobiel wordt door ouderdom of dat je na een ongeval of zware ziekte in een rolstoel terecht komt. Een modulaire woning zorgt ervoor dat iedereen in de woning kan blijven wonen, ongeacht de leeftijd, de lichamelijke kenmerken, capaciteiten of beperkingen. Onze appartementen zijn namelijk zodanig ontworpen dat er geen structurele ingrepen nodig zijn voor bepaalde aanpassingen. Door de strategische plaatsing van niet-dragende wanden, kan je bijvoorbeeld eenvoudig de wand tussen je badkamer en het toilet verwijderen. Op die manier maak je je toilet toegankelijk voor een rolstoelgebruiker.

2) Veiligheid

Een tweede belangrijke voorwaarde, waaraan onze modulaire woningen moeten voldoen, is veiligheid. De ruimtes zijn multifunctioneel inzetbaar om alledaagse noden snel op te vangen. Door een optimaal ruimtegebruik zonder gevaarlijke punten vermijden we dat er ongelukken gebeuren. Wanneer je als bejaarde of invalide toch zou vallen of uitglijden, is het soms moeilijk om iemand te verwittigen. Daarom voorzien we de mogelijkheid om, van zodra je het nodig hebt, een noodoproepsysteem te integreren. Dit alarm- en communicatiesysteem laat je toe om vanop elke plaats in de woning en zelfs buiten alarm te slaan in geval van nood.

3) Comfortabel

670.interieur.cam INT B

Last but not least. Een modulaire woning moet het nodige comfort bieden. Als je minder mobiel bent en zeer gebonden bent aan je woning, vinden we het logisch dat je geniet van een hoger comfort. Dit draait niet enkel om bepaalde voorzieningen in de woning maar ook om dienstverlening. Zo kan je bij ons beroep doen op een comfortmanager (bijv.woonproject Zilverwit in Rotselaar) of op ouderenzorg via ‘De Alexianen’, een professionele zorggroep waarmee Van Roey Vastgoed een partnership is aangegaan (bijv.in woonproject ’t Convent in Tienen). Ook dit bezorgt je een meer comfortabel leven terwijl je toch zelfstandig blijft wonen.

Bij het opzetten van onze innovatieve meegroeiwoningen, houden we van bij het begin rekening met veranderende levensomstandigheden. Je kan je appartement dus zodaning aanpassen aan elke fase in je leven. Een woning die met je mee evolueert, maakt dat je er ook lang van kan genieten. Op die manier kan je dus levenslang bij ons wonen.

Ontdek een project in jouw buurt

Blijf op de hoogte