Menu
Free Pack
Buy Now

Maak je droomwoning betaalbaar met SPLIT-IT

13 juni 2022

Van Roey Vastgoed lanceert unieke betaalbaarheidsformule

Dat het kopen van een eigen woning vandaag geen evidentie is, moeten we je niet vertellen. Zonder een aanzienlijk bedrag op je spaarboekje kan je geen hypothecaire lening krijgen bij de bank. Daarom lanceert Van Roey Vastgoed een unieke betaalbaarheidsformule: SPLIT-IT. Deze formule biedt je de mogelijkheid om een eigen woning te verwerven, maar dan met een lager startkapitaal. Ideaal als je nog niet voldoende hebt gespaard. Benieuwd? Ontdek er alles over in onze blogpost.

Waarom een eigen woning kopen zo moeilijk is

Doordat de bank heel wat eigen inbreng vraagt, is het kopen van een eigen woning niet eenvoudig. Jonge starters, die net op zoek gaan naar een eerste eigen woning of mensen die opnieuw moeten starten (bv. na een scheiding), beschikken vaak niet over voldoende spaargeld. Door het tekort aan eigen middelen, opteren ze om te huren. Maar binnen een groeiende huurmarkt met stijgende huurprijzen, is dit niet het beste alternatief. Bovendien kan je als huurder moeilijker sparen en het is net die spaarpot die je nodig hebt als je ooit wil kopen. De meeste banken kennen namelijk pas een lening toe als je een eigen inbreng van minimaal 20% voorziet. Bang dat je zo’n bedrag nooit bij elkaar krijgt gespaard? Geen zorgen! Van Roey Vastgoed lanceert een innovatieve betaalbaarheidsformule die ervoor zorgt dat je met minder spaargeld toch je droomwoning kan verwerven.


SPLIT-IT: Hoe je met een lager startkapitaal toch een woning kan kopen

Bij Van Roey Vastgoed ontwikkelden we - in samenwerking met Deloitte - een innovatieve formule waardoor het mogelijk wordt om met een lager startkapitaal een eigen woning te kunnen kopen. Door de aankoop van woning en grond op te splitsen in de tijd, kan je vanaf dag 1 eigenaar worden van de woning. De grond zelf blijft nog even in eigendom van Van Roey Vastgoed.

illustraties_spli-it_def-08-1Met SPLIT-IT betaal je dus bij de aankoop van je woning niet voor de grond. En dus ook geen 12% registratierechten. Dat maakt de startinvestering 20 tot 25% lager. Je maandelijkse afbetaling gaat flink naar beneden omdat je minder moet lenen. Daarnaast zorgt deze unieke formule dat je eigen inbreng kan worden gereduceerd tot de helft van wat je normaal zou nodig hebben. Ideaal dus voor iedereen die nog niet genoeg heeft gespaard. Zolang Van Roey Vastgoed eigenaar is van de grond, betaal je maandelijks een bescheiden vergoeding voor deze grond.

Kopen in twee fasen: eerst de woning, dan de grond

illustratie kalender splitit-1Met SPLIT-IT heb je 7 jaar de tijd om te sparen en te beslissen of je na de woning ook de grond wil kopen. De aankoopwaarde van de grond wordt transparant vastgelegd in de tijd bij de aankoop. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wil je de grond niet kopen? Dan verkoop je de woning gewoon verder. De grond wordt dan mee verkocht. Eventueel kan SPLIT-IT op het einde van de 7 jaar de woning zelf aankopen als je besluit om ze niet zelf verder te verkopen.

Op zoek naar een woning maar heb je nog niet genoeg gespaard?

SPLIT-IT wordt toegepast op ons nieuwbouwproject Torck. Neem zeker contact met ons op voor meer informatie omtrent deze betaalbaarheidsformule.

Meer informatie

Blijf op de hoogte