Menu
Free Pack
Buy Now

Waarover gaat je 1ste gesprek bij Van Roey Vastgoed?

22 november 2019

Je hebt publiciteit gezien op het internet over een nieuw project van Van Roey Vastgoed. Of er iets over gelezen in de pers. Of je hebt opgevangen bij kennissen dat er iets nieuws groeit op een locatie die je aanspreekt. Misschien wel je nieuwe thuis? Of dé investering in je toekomst? De volgende stap is een afspraak bij Van Roey Vastgoed. Daar geeft onze verkoper een antwoord op al je vragen - en veel meer.

Je eerste gesprek bij Van Roey Vastgoed, dat is eerst en vooral: een persoonlijke kennismaking. Als ervaren pro in vastgoed en nieuwbouw zijn onze verkopers de geknipte persoon om jou te begeleiden. 

Van Roey Vastgoed ontmoet je graag live. Want een nieuwbouw woning koop je nu eenmaal niet snel even via de telefoon of het internet. Wie ben je, hoe past de woning in je plannen? Wat zoek je precies en op welke termijn, welk budget heb je voor ogen? Hoe groot moet het appartement precies zijn, met hoeveel slaapkamers, welke oriëntatie?

Jonge starters of 50-plussers, particuliere kopers of investeerders: ieder verhaal is anders.

Van Roey Vastgoed luistert graag naar jouw verhaal voor je meer over het concrete project en de beschikbare appartementen te horen krijgt. En ja, er worden veel vragen gesteld. Want in elk project zijn er minstens 30 à 40 units. (Bijna) even verschillend als er kopers en gezinnen zijn. Belangrijk is dus dat Van Roey Vastgoed tijdens dit gesprek jouw profiel en wensen kan koppelen aan enkele units die daarbij passen.

Op basis van wie je bent en wat je wenst

  • worden de plannen samen overlopen en alle vragen die jij daarover hebt, beantwoord.
  • Daarna wordt een preselectie van 2 à 3 appartementen gemaakt die interessant voor jou zouden kunnen zijn.
  • Voor die units krijg je een gedetailleerde prijsberekening.
  • Gekozen? Dan is het tijd om een overeenkomst te tekenen - en de volgende stappen in het aankoopproces te zetten. 

Kopen op plan, hoe gaat dat?  

Een nieuwbouw appartement op plan kopen verloopt iets anders dan bij iets bestaands. Je ziet alles in detail op plan, met alle uitleg erbij die je maar wenst. Maar je moet je ook één en ander kunnen inbeelden. Daarbij helpen onze verkopers je zoveel mogelijk. Een badkamer van 1,8 op 2,5 meter, hoe groot is dat? Het gebeurt vaak dat bepaalde afmetingen worden ‘afgestapt’ in het kantoor om duidelijk te maken wat dat precies betekent. 

Stijlen, muurbekleding, vloeren, de gebruikte materialen: Van Roey Vastgoed laat zoveel mogelijk zien en voelen. Wens je later nog speciale opties in de afwerking, dan helpen de interieurcoördinatoren je verder. In elk geval hoef je geen hele trits showrooms te bezoeken. 

Ook over de verdere stappen én de zekerheid die Van Roey Vastgoed biedt krijg je tijdens de kennismaking al een goed idee. Met andere woorden: er zit zoveel mogelijk bruikbare info in het 1ste gesprek. 

Transparantie troef 

Van bij het begin van het gesprek is het duidelijk: Van Roey Vastgoed vindt transparantie erg belangrijk. Geen vraag is dus te gek tijdens het eerste gesprek. Vragen staat vrij! 

In elk geval krijg je alle info mee naar huis: een brochure over het project, het lastenboek en afdrukken van de grondplannen van de appartementen die het best bij jou passen. 

De vijf meest gestelde vragen 

1. Welke kosten komen bovenop de geafficheerde prijs?

Een vaak gestelde vraag gaat over de prijs. Die wordt geafficheerd als: Vanaf xxx euro, exclusief kosten. Wat zit daar precies in (en wat niet), welke kosten komen daarbij, past dit nog binnen het budget? Dit zijn vragen waarop Van Roey Vastgoed heel duidelijk en transparant antwoordt. 

2. Hoe verloopt de betaling? 
Een aankoop van een nieuwbouw appartement op plan verloopt op het vlak van de betaling iets anders dan voor een bestaande woning. Samengevat komt het erop neer dat je een voorschot van 5% betaalt en daarna in schijven naarmate de werken vorderen. Elke factuur komt nadat een fase in de werken is voltooid. Het aantal schijven en de bijhorende bedragen worden vermeld in de verkoopovereenkomst, zodat je precies weet wat wanneer verschuldigd is. 

3. Hoe zit het met de financiering? 

Grosso modo zijn er twee opties. Neem het geval van jonge kopers die pakweg 250.000 euro willen lenen. Die som hebben ze voor een nieuwbouw appartement niet direct nodig. De bank denkt daarin mee en leent (bijvoorbeeld) 10 schijven van 10%, elke factuur van Van Roey Vastgoed gaat naar de bank. Anders is het voor kopers die met hun afbetaalde woning een nieuwbouw appartement willen kopen. De som voor de verkoop van hun vorige woning krijgen ze pas na anderhalf jaar, terwijl ze ondertussen wel het nieuwe appartement in opeenvolgende schijven moeten betalen. Dan kan het nodig zijn een overbruggingskrediet bij de bank te nemen. Hoeveel zal hun vroegere woning precies opbrengen? Van Roey Vastgoed en de bankschatter kunnen hierover betrouwbaar advies geven. 

SHOOTVR2710_DRIESLUYTEN2

4. Wat als de aannemer verdwijnt? 

Van Roey bestaat al sinds 1740. En Van Roey Vastgoed werkt in de meeste gevallen met eigen aannemers. Je koopt bij een solide bedrijf dat werkt met 100% voltooiingswaarborg. Mocht er toch iets gebeuren, dan zorgt een uitgebreide verzekering ervoor dat alles verder wordt afgewerkt, zonder extra kosten. 

5. Hoeveel vrijheid krijg je in de afwerking? 

Een nieuwbouwappartement betekent niet dat je een standaardproduct opgedrongen krijgt. Voor de afwerking zijn er uitgewerkte pakketten waarin je bepaalde keuzes kunt maken. Je krijgt inspraak in de stijl (meer design, meer landelijk), kleuren, de vloer, de keuken, … Niet voor niets zijn de interieurcoördinatoren bij Van Roey Vastgoed ook interieurspecialisten.  Er is aandacht en ruimte voor de look & feel die jij voor ogen hebt - en de persoonlijke ‘touch’ van jouw nieuwe thuis. 

Dit zijn vooral vragen van privé-aankopers. Investeerders hebben ook andere aandachtspunten.  Hoeveel rendement mogen ze voorzien op het appartement, wat zijn gangbare verhuurprijzen, … Voor elk project maakt Van Roey Vastgoed hiervan een studie in samenwerking met de gemeente. Vastgoed blijft een interessante en waardevaste belegging. Ook waardevast door de kwaliteit van ‘het product’ en de gebruikte materialen.  

Kan je direct intekenen na het eerste gesprek? Jazeker. Maar het is ook mogelijk na een 2de, 3de, 4de… gesprek. No pressure, Van Roey Vastgoed is er klaar voor wanneer jij het bent! 

Een afspraak maken voor een eerste gesprek over je nieuwe thuis - of dé investering voor je toekomst? 

Maak een afspraak

 

Blijf op de hoogte