<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2237169646527173&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Menu
Free Pack
Buy Now

Investeer in Zilverwit Rotselaar met 2 jaar huurgarantie

24 februari 2020

Hoe kan je je spaargeld laten opbrengen? In tijden van historisch lage rentes op spaarboekjes en wispelturige beurskoersen blijft vastgoed een rots in de branding. Een stevige pijler voor je ‘appeltjes voor de dorst’. Tenminste, als je kiest voor een waardevol én waardevast pand. Bijvoorbeeld: een nieuwbouwappartement in Zilverwit, Rotselaar. Lees hier waarom investeren in vastgoed een goede beslissing is. En waarom het project Zilverwit in Rotselaar een uitstekende - en rendabele - keuze is.

Investeren in vastgoed is verstandig. Daarvan hoef je de meeste Vlamingen niet meer te overtuigen. Binnen de waaier van mogelijkheden om te beleggen steekt ‘immo’ er nog altijd bovenuit als een solide investering. Tenminste, als je het vastgoed zorgvuldig uitkiest.

Investeren in welk vastgoed?

Waarop let je best bij het uitkiezen van investeringsvastgoed? Dit zijn enkele vuistregels:

  • De gouden regel van vastgoed is: locatie, locatie, locatie. Een vastgoed dat je hebt aangekocht, kan je niet meer verplaatsen. Informeer je dus goed voor je beslist.  
  • Kies voor vastgoed dat zijn waarde behoudt, ook binnen 20 jaar. Een ouder pand kan attractief zijn, maar die ‘charme’ wordt soms een grote bron van kosten en andere zorgen, bijvoorbeeld wanneer gebreken aan het licht komen.
  • Besteed voldoende aandacht aan het reële rendement

Advies: soms worden je huizenhoge rendementen op vastgoed voorgespiegeld. Te mooi om waar te zijn, denk je? Dan zijn ze dat wellicht ook. Laat je realistisch en volledig informeren.

Zilverwit

Investeren in vastgoed: fiscale voordelen?

Houd in elk geval rekening met de fiscaliteit van een tweede verblijf of investeringsgoed. Vanaf 2020 levert lenen voor je eerste verblijf, de gezinswoning, geen fiscaal voordeel (woonbonus) meer op. De registratiebelasting is verlaagd tot 6%.
Lenen voor een tweede verblijf is wél fiscaal voordelig. Leen je om te investeren, dan kan je die lening nog altijd inbrengen in de federale fiscale korf van het langetermijnsparen. De grootte van die korf hangt af van je inkomen, het plafond ligt op 2.350 euro. Dat levert een fiscaal voordeel op van 30 procent, of maximaal 705 euro. De registratiebelasting blijft echter het standaardtarief: 10%.
Het loont in elk geval de moeite om alle voordelen te bekijken, want met een doordachte belegging in het juiste vastgoed win je dubbel. De waarde van je woning stijgt op lange termijn én je geniet van mooie huuropbrengsten. Ook vanuit fiscaal standpunt kan beleggen in vastgoed positief zijn. Je wordt enkel belast op het geïndexeerde kadastraal inkomen van het pand en niet op de huuropbrengsten, toch niet in het geval van een privé-huurder.

Wist je dat...

  • de gemiddelde aankoopprijs van een appartement in Vlaanderen 231.386 euro bedroeg, de gemiddelde huurprijs 606 euro. Dat geeft een huurrendement van 12 x 606 euro / 231.386 euro of 3,1%
  • In de voorbije vijf jaar de waarde van een appartement gemiddeld 26.000 euro steeg.
  • de waarde van een appartement in een jaar tijd (2018) gemiddeld met ruim 10.000 euro steeg, zo blijkt verder uit de cijfers van Notaris.be: waarde + 4,8%.
  • het zgn. hefboomeffect voor extra rendement zorgt. Doordat je kan lenen aan pakweg 1,5 à 1,75% over 20 jaar, is het winstgevend om te lenen voor een investeringsvastgoed. Bovendien kan je die lening fiscaal inbrengen als langetermijnsparen.

Waarom Rotselaar, waarom Zilverwit?

Passen we de bovenstaande ‘vuistregels’ voor je keuze van investeringsvastgoed toe op Rotselaar en het project Zilverwit, dan zie je de volgende resultaten:

1. Is Rotselaar een excellente locatie? Check! 

Volop in de rust en het groen van de buiten, maar ook dichtbij alle voorzieningen van de stad. Dit is het beste van twee werelden, een gegeerde combinatie. Het is dan ook geen toeval dat afgestudeerden uit Leuven hier vaak neerstrijken, dat ook 40- en 50-plussers hier een comfortabel ‘nest’ zoeken en dat veel Rotselarenaren er graag blijven wonen. 

2. Is Zilverwit een waardevaste investering? Check! 

Je vindt er enkel hoogkwalitatieve, duurzame, zorgvuldige afgewerkte nieuwbouwappartementen. De kwaliteit van de afwerking wordt geborgd door het lastenboek. Geen sprake van verborgen gebreken of onverwachte kosten.

De afwerking is afgestemd op de wettelijke vereisten vanaf 2020, ook die waarop huurders zich kunnen beroepen. Geen extra kosten, dus. 

3. Is die investering rendabel? Check! 

In Rotselaar/Vlaams Brabant liggen de verhuurprijzen hoger dan gemiddeld in ons land. Voor een Zilverwit-appartement kan je rekenen op mooie huuropbrengsten. En Zilverwit is nieuwbouw, dus zonder onverwachte kosten. Het rendement bedraagt +/- 3%.

Hoeveel bruto rendement gebaseerd op investeringskost + verhuurprijs mag je voorzien voor jouw Zilverwit-appartement?

Bereken het bruto rendement

Zilverwit
Zilverwit

 

Twee plussen voor investeerders

Om je van bij de start te ondersteunen schenkt Van Roey Vastgoed jou als investeerder alvast twee jaar zekerheid over de huurinkomsten. Deze huurgarantie houdt in dat Van Roey Vastgoed tijdens die periode de huur zelf betaalt wanneer de vorige huurder eruit zou trekken.

Maar Van Roey Vastgoed maakt het jou ook op een andere manier extra gemakkelijk. Als je dat wenst maakt Van Roey Vastgoed jouw appartement verhuurklaar, van schilderwerken tot en met rails voor kaders en gordijnen.

Hoe solide is Van Roey Vastgoed?

Wat speelt zeker ook een grote rol bij het kiezen van de investering? Dat is de betrouwbaarheid van de projectontwikkelaar. Met zijn lange ervaring (280 jaar!) en vele referenties staat Van Roey Vastgoed garant voor een betrouwbare, duurzame investering.

Dat zie je ook in de keuze voor Rotselaar:

Een locatie met toekomst, volop in het groen en toch dichtbij Leuven;
Wonen, werken en vrije tijd binnen handbereik;
Makkelijke verbindingen;
Een bruisend verenigingsleven, voor elk wat wils.

Investeer je mee in de toekomst? Van Roey Vastgoed geeft je graag antwoorden op al je vragen tijdens een eerste gesprek!

JA, stuur me de brochure 

Of laten we meteen al een afspraak maken voor een gesprek.

Maak een afspraak

 

Blijf op de hoogte