Menu
Free Pack
Buy Now

Een extra ruimte voor iedereen in Belvedère 

19 februari 2020

Lokeren op zijn best, dat voel je in Hoedhaar-park. Met comfortabele appartementen en eengezinswoningen in een groot park, maar ook allerlei voorzieningen waar iedereen kan van meegenieten. Zoals een gemeenschappelijke ruimte die door elke bewoner kan worden gebruikt. Hoe zit dat precies? Kijk even mee.

De oude industriële site van de Hoedhaar-fabriek in Lokeren is onherkenbaar veranderd. Nu is het een plek waar het heerlijk is om te wonen: groen, duurzaam én autovrij. In het park van bijna 3 hectare liggen clusters van eengezinswoningen en appartementen verspreid.

Of zoals David het verwoordt:

"Wonen in Hoedhaar-park overtreft onze verwachtingen. In de eerste plaats de groene omgeving van het park en de rust dankzij het autoluwe karakter van de site. Daarnaast is het een enorme luxe om thuis te komen en met de auto de garage in te rijden. Het hele concept is logisch en goed ingedeeld. Bovendien is het zeer kindvriendelijk. Vanop ons terras kunnen we onze kinderen in het oog houden terwijl ze spelen in het park."

AM_VanRoey_Belvedere_EXT02_View01_Final_20190214-1

Samen opgroeien

De groene, duurzame ‘filosofie’ achter deze opkomende buurt merk je (onder meer) aan het grote groendak dat Belvedère meekrijgt. Bekijk het als een verlengstuk van het groen in het park. Een park met fiets- en wandelpaden waar je ‘s morgens een rondje kan hardlopen, ‘s middags picknicken in het gras en ‘s avonds na het werk nog een eindje fietsen.

Kinderen spelen er samen buiten en groeien samen op. Net als vroeger? Inderdaad.
Gezinnen met kinderen kunnen er speelgoed en kleding uitwisselen, gereedschappen en de herstellingskosten delen. Babysitten kan door de buren worden gedaan. En zo meer.

Het sociale aspect

Je merkt het: in het concept voor deze nieuwe buurt zit ook een flinke scheut sociale betrokkenheid. In tijden dat eenzaamheid één van de grootste problemen vormt, zeker in stedelijke omgevingen, gaat het hier weer de andere richting uit. Richting meer sociale contacten, meer verbondenheid, meer ‘samen’. Dat zit eveneens in dit concept, vertelt Van Roey Vastgoed. Het kan ook anders, laten ze hier zien.

Een huis voor iedereen

Wat betekent dit concreet? In Belvedère wordt ook een gemeenschappelijke ruimte voorzien. Of liever: een ruimte die in principe gebruikt mag worden door elke bewoner. Geen onpersoonlijke zaal of kille hangar, maar een ruimte op het gelijkvloers (50 m²), volledig afgewerkt en voorzien van sanitair en een kitchenette. Leuk is ook dat er een terras en kleine tuin is. Als bewoner van een Belvedère-appartement mag je hier gebruik van maken.

De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Je kan er…

  • rustig ‘thuis’ werken in deze co-working space
  • of rustig blokken tijdens de examenperiode
  • een verjaardagsfeestje organiseren 
  • of liever een spelletjesavond? 
  • je gasten trakteren op een barbecue 
  • een workshop laten doorgaan
  • kinderactiviteiten organiseren 
  • een kaartje leggen met de buren 
  • een familiefeest op het getouw zetten 
  • en alles wat je maar kan bedenken - zonder de buren te storen, natuurlijk.

Als bewoner van Belvedère als eigenaar of huurder is dit een verlengde van je eigen woning. Het hele jaar rond.

Klinkt mooi, maar hoe zit het dan praktisch?

De gemeenschappelijke ruimte is eigendom van de Vereniging van Mede Eigenaars van Belvedère, alle eigenaars samen. Die vereniging beslist onafhankelijk hoe de ruimte wordt gebruikt en onderhouden. Uiteraard worden hierover afspraken gemaakt. Net zoals ook over het gebruik en onderhoud van andere gemeenschappelijke delen (zoals de gangen) afspraken worden gemaakt.

AM_Belvedere_EXT01_View03_FINAL_20180614-1
Belvedère
Belvedère

 

 

 

Een dorp in de stad

Je ziet meteen dat deze ‘ruimte voor iedereen’ de samenhorigheid en de gezelligheid in de buurt bevordert. Bewoners zeggen soms dat ze het gevoel hebben 'in een gezellig dorp te wonen', zelfs midden in een stad als Lokeren. ‘Ons dorp’.

Wordt Hoedhaar-park en Belvedère ook jouw dorp?

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte