Menu
Free Pack
Buy Now

Het belang van de publieke ruimte rondom je woning

30 juni 2020

Huisje, tuintje, boompje. Een huizenhoog cliché dat dringend aan herziening toe is. Huisje, tuintje, openbare ruimte. Klinkt dit dan beter en toekomstgerichter? Als we de vele signalen van consumenten en experts mogen geloven zal het belang van openbare ruimtes in de toekomst sterk toenemen.

Toen we tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis gedwongen werden om ons te beperken tot essentiële verplaatsingen, speelde ons sociale leven zich af in en rond onze eigen woonst. Het belang van de omgeving rond de woning werd nog maar eens benadrukt. De openbare ruimte bepaalde - en zal dat ook in de toekomst zo doen - de ademruimte van velen.

VanRoeyVastgoed_Lokeren_ (65)-1

In stedelijke omgevingen en dorpskernen bleek dat men bij ruimtelijke ordening in het algemeen en bij woonprojecten in het bijzonder, voldoende groene ruimte moet voorzien. Dit levert niets dan voordelen op. Voldoende licht en lucht zorgen voor een hoger welbevinden, net zoals de mogelijkheid om met anderen - buurtbewoners bijvoorbeeld - in contact te komen.

Rust en recreatie

Uit een onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau Choice blijkt dat mensen idealiter twee elementen in hun directe omgeving terugvinden: rust en recreatie. Zo vindt maar liefst 90% van de ondervraagden het prettig als er binnen hun wijk pleintjes en tuintjes zijn. Iets meer dan 50% vindt parken een fijne ontmoetingsplek voor de buurt. Bovendien lijken mensen genoegen te nemen met een kleinere eigen tuin als ze vlakbij in de wijk ook collectieve, gedeelde groene ruimtes hebben. Naast de groene ruimte moet er ook een plek zijn voor onder meer horeca en winkels.

Focus op de woonomgeving

VanRoeyVastgoed_Lokeren_ (16)-1

Voor Van Roey Vastgoed zijn deze inzichten geen nieuwigheid. ‘Samen leven’ staat al langer centraal in onze woonprojecten. De plek waar we wonen, heeft een enorme impact op onze leefkwaliteit. Daarom kiezen we bij Van Roey Vastgoed steevast voor projecten die veel meer zijn dan enkele woningen naast of boven elkaar. We investeren in mobiliteit, groene omgevingen en ontmoetingsplaatsen.


Benieuwd naar onze future proof projecten?

Bekijk ons volledige aanbod

Blijf op de hoogte