Menu
Free Pack
Buy Now

Interieurcoördinatie: 5 stappen naar tevredenheid

4 augustus 2020

De kogel is door de kerk. Je gaat voor de aankoop van je appartement. Proficiat! Dit is het begin van een ‘reis’ tot je de sleutel in handen krijgt en je binnenstapt in je nieuwe thuis. Jouw ‘compagnons de route’ zijn de interieurcoördinatoren, zoals ze genoemd worden bij Van Roey Vastgoed. Hún eindbestemming? Dat is jouw tevredenheid. Liefst zo groot mogelijk. Loop je even mee langs alle etappes?

De aankoop van een nieuwbouwappartement, hoe verloopt dat precies?  

De koper tevreden: dat is hét doel voor alle medewerkers bij Van Roey Vastgoed. Maar van zodra de werken starten, zijn het vooral de interieurcoördinatoren die het voortouw nemen. Zij zijn gekwalificeerde binnenhuisarchitecten met veel (ook technische) ervaring in de bouw. Zij nemen je stap voor stap mee in het proces tot aan de voorlopige oplevering. Want er moeten in de meeste gevallen nog keuzes worden gemaakt. Belangrijke keuzes.

We begeleiden jou langs bepaalde opties, waarna we je keuzes communiceren aan de werf. We waken ook over de correcte uitvoering ervan.

Kwaliteitsbewakers aan je zijde

De interieurcoördinatoren zijn ook kwaliteitsbewakers.

“Onze koper moet tevreden zijn over de kwaliteit van zijn appartement. De kwaliteit van het ontwerp, maar ook de kwaliteit van de afwerking. Dat staat centraal in ons werk.”

Daarom begint hun werk al vóór je met hen in contact komt. Zij controleren de kwaliteit van de appartementen aan de hand van de plannen en het verkooplastenboek.

 "Voor elk project maken we een lijst van marktconforme keuzemogelijkheden voor de afwerking van de appartementen. Deze optielijst is een onderdeel van het lastenboek. Zij bevat opties binnen het basisbudget en upgrades waarvoor je een meerprijs betaalt. Op basis hiervan kan je keuzes maken voor de afwerking van keuken, badkamer, vloeren en elektriciteit. Voor de opeenvolgende projecten passen we die optielijsten geregeld aan. Want de markt evolueert en we willen altijd up-to-date opties aanbieden.”

Knopen helpen doorhakken

Iedereen die al eens een huis heeft (her)ingericht, weet dat dit soms niet zo makkelijk is. Bij Van Roey Vastgoed maken de interieurcoördinatoren vooraf een selectie van kwaliteitsvolle materialen. Daardoor maken zij het jou als koper veel gemakkelijker. Hoe pakken we het aan om deze (belangrijke) fase zo vlot mogelijk te laten verlopen?

HubSpot Video

“Om jou te ondersteunen bij het kiezen, trachten we alles zoveel mogelijk te visualiseren. Dit doen we aan de hand van een duidelijk techniekenplan, afbeeldingen en/of voorbeelden van de materialen die in de optielijst worden aangeboden. Waar het kan, richten we ter plaatse een modelappartement of ruimte in waar de meeste opties voorhanden zijn.”

Je appartement tiptop afgewerkt

Zoals gezegd zijn de interieurcoördinatoren van Van Roey Vastgoed binnenhuisarchitecten. Zij helpen jou met raad en daad bij de keuzes voor de afwerking van je appartement. Ook de elektriciteit kan op jouw vraag worden aangepast. De interieurcoördinator is een goed klankbord, draagt oplossingen aan en verheldert de keuzes.

Ben je eruit?

Dan bevestig je die keuzes met een handtekening. De documenten vind je nadien makkelijk terug op het online platform.

Wat met de appartementen die nog niet op plan verkocht zijn?

“Zoals gezegd kiezen de interieurcoördinatoren dan zelf de materialen van de afwerking. Die zijn in elk geval gekozen in harmonie met het architecturale concept.”

Tip: hoe vroeger je je appartement aankoopt, hoe meer keuzemogelijkheden je hebt!

Overleg met aannemer & onderaannemers

De interieurcoördinator begeleidt niet alleen jou, maar ook de aannemer en onderaannemers.

Op basis van jouw keuzes maken we een uitvoeringsdossier op waarmee de aannemer aan de slag kan. Zo wordt het appartement volgens jouw wensen afgewerkt.”

Een kijkje in je appartement ‘under construction’

Next step? Een kijkje nemen in je appartement, natuurlijk. Om je te laten kennismaken met het appartement dat je gekocht hebt wordt minstens één bezoekdag georganiseerd.

Vóór de voorlopige oplevering doen de interieurcoördinatoren samen met de aannemer en dus zonder de klant een voorrondgang om alles nog eens grondig na te kijken. Zo zorgen zij ervoor dat eventuele fouten zo veel mogelijk worden gecorrigeerd voor de voorlopige oplevering.

De voorlopige oplevering… en daarna

“Bij de voorlopige oplevering begeleiden we jou tijdens een rondgang en controleren we de kwaliteit van het appartement. Aan de hand van onze bevindingen maken we een PV van voorlopige oplevering op dat door ons beiden wordt ondertekend.

Als er opleveringspunten zijn neemt Van Roey Services - uit dezelfde groep waartoe we behoren - het dossier en de communicatie over van de interieurcoördinator. Vanaf dan worden zij de nieuwe contactpersoon.”

Digitaal platform: ‘Rondom u’

Om jouw betrokkenheid vanaf de aankoop tot aan de oplevering zo groot mogelijk te maken, geven we jou de mogelijkheid om de groei van je appartement te volgen via het digitale platform ‘Rondom u’.

Hier vind je ook al je persoonlijke documenten: verkoopdocumenten, plannen, verrekeningen, keuzes, verslagen en het uitvoeringsdossier. Handig samen op één plek.

En via dit platform houdt Van Roey Vastgoed jou op de hoogte over de voortgang van de werf, de opendeurdagen en evenementen.

Rondom u screenshot

Kijk je er naar uit om de groei van je nieuwbouwappartement te volgen?

Zet dan nu de stap naar het eerste gesprek, met onze verkoopmedewerker!  

Maak een afspraak

 

Blijf op de hoogte