Menu
Free Pack
Buy Now

Beate & Ortus, klaar voor de toekomst

7 januari 2021

Beate wachtte op de ideale gelegenheid en op het appartement van haar dromen om te investeren. Ze heeft een vastgoedproject gevonden dat aan haar verwachtingen beantwoordt: een leuke plek in een rustige omgeving. Het was liefde op het eerste gezicht, maar ook een verstandige keuze.

Dertig jaar geleden is Beate samen met haar ouders vanuit Noorwegen naar België verhuisd. Ze heeft hier inmiddels haar leven opgebouwd. “Na het overlijden van mijn papa ben ik wat ernstiger op zoek gegaan naar iets in de nabijheid van het Dumonplein, waar ik al verschillende jaren huur. Maar dat is een oude bourgeois wijk. De woningen die hier te koop worden aangeboden zijn duur en vergen een aanzienlijke extra investering. Ik ben toen beginnen uitkijken naar nieuwe projecten en ik heb Ortus ontdekt, iets verder verwijderd van het Dumonplein, maar met uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer.”

“De tram rijdt rechtstreeks naar het Dumonplein waar een wekelijkse markt en supermarkten zijn. De bus stopt voor mijn gebouw en rijdt tot in een centrum waar er een groot aanbod aan handelszaken zijn. Op die manier kan ik zelfs zonder wagen gemakkelijk uit de voeten.”

441.WEZEMBEEK.EXT.036 cam terras tv3“Ik kocht een penthouse van 116m² met drie slaapkamers en een ruim zuidwestgericht terras met uitzicht op een prachtige groene omgeving. Een droom! Ik heb er lang op gewacht en lang naar gezocht, en uiteindelijk het perfecte pand gevonden. Het nieuwe project zal een belangrijke stap zijn in mijn levensverhaal.” Op haar groot terras kan ze frisse lucht scheppen en het genoegen proeven om eindelijk te kunnen genieten van het beste uit twee werelden : het platteland in de stad en de stad op het platteland.

Beate is pragmatisch: ze wou geen pand dat gerenoveerd of gemoderniseerd moest worden, zoals dat vaak het geval is voor gebouwen in de omgeving. Ze wou investeren in iets nieuws, iets moois, en iets praktisch. Ook iets moduleerbaars. Een ruim appartement met een hoge energie-efficiëntie, dat ze naar haar eigen smaak kan inrichten, en met heel betaalbare kosten. Een appartement dat haar identiteit weerspiegelt : eenvoudig en elegant.

“Vandaag moet je goed nadenken waarin je wilt investeren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een pand te kiezen dat je gemakkelijk kan herverkopen. Hierbij zijn de omgeving en faciliteiten van belang. Zodra de infrastructuur rondom aanwezig is, het administratieve centrum voltooid is en de winkels opengaan, zal dat cafés en restaurants aantrekken. Ortus heeft dit allemaal. Vlaanderen is bovendien een interessant vastgoedgebied: de registratierechten bedragen er slechts 6% tegenover 12% in Wallonië en Brussel. Dat is toch een enorm verschil.”

Meer weten over Ortus?

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte